Snap beuken steektrap

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 845,00 (inclusief btw)

De Snap is een simpele houten binnen steektrap welke wordt geleverd in losse onderdelen.

Deze trap is ideaal als noodtrap of voor tijdelijk gebruik. Ook voor kelder, vide, entresol of bergruimte is deze geschikt. De Snap is na montage ook weer makkelijk uit elkaar te halen. Ook is het vrij makkelijk deze trap op maat te maken voor de te overbruggen hoogte, standaard gaat deze trap tot maximaal 284,5 cm: meer kan deze trap niet overbruggen, minder uiteraard wel: dit is slechts een kwestie van de trapbomen inkorten.

De Snap is gemaakt van massief beukenhout met een dikte van 2,5 cm. De breedte van de trap is incl. leuning 64 cm en met gebruik van alle treden heeft deze een uitslag van 238 cm op de vloer.

De trap bestaat uit twee trapbomen en 12 treden (13 is de verdiepingsvloer op bovenstaande tekening).
De treden worden van buiten naar binnen vastgeschroefd aan de trapbomen. Op de meegeleverde handleiding wordt uitgelegd hoe de trap geschikt te maken voor de te overbruggen hoogte en stap voor stap wat te doen bij de installatie van de trap.

De ideale afmetingen van een evt. trapgat zouden voor deze trap 69 x 200 cm zijn.

De optrede van deze trap is uitgemeten op 21,5 cm met een aantrede van 18 cm.
Een andere hoogte onder de 284,5 cm is gemakkelijk op maat te maken, dit staat ook uitgelegd in de meegeleverde handleiding, de hoogte van de trap (284,5 cm) minus de daadwerkelijk te overbruggen hoogte (bijv. 279,5 cm): dat is 5 cm te veel. Deze 5 cm moet dan van de trapbomen worden gezaagd maar let wel: in dezelfde hoek als de originele stand, anders zullen de treden niet juist staan t.o.v. de vloer (maar misschien voorover of achterover hellend):

Meer informatie is terug te vinden in de MONTAGE INSTRUCTIES van deze trap.

De Snap is standaard onbehandeld maar kan ook afgelakt geleverd worden in een naturel gekleurde lak. (gespoten)

De dikte van de trapbomen en treden is altijd 2,5 cm

De leuning van de trap is heel erg basic en standaard inbegrepen: 3 staande balusters die tegen de trapbomen worden gemonteerd met daarbovenop een handregel, ook van beuken.

De trap kan gekleurd en ingevuld worden naar eigen wens, een voorbeeld hiervan is een leuning welke met touw is afgemaakt:

In plaats van touw is ook visnet te gebruiken om de leuning mee af te maken:

Detail van een van de balusters van de leuning

Detail van de handregel van de leuning

De standaard meegeleverde vloerbevestiging van de trap

 

© 2009 - 2022 Joppe`s Trappen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel