Even voorstellen:

Een van onze meest populaire trappen van dit moment is de 'Skywalker': onze zwevende trap.

Een Eiken zwevende trap type Skywalker

Deze trap bestaat uit treden welke direct in de muur worden gemonteerd waardoor een zwevend geheel ontstaat.

De treden van de Skywalker zijn verkrijgbaar in 4 verschillende houtsoorten: beuk, es, noot en eik.

NIEUW: De zwevende trap met treden van notenhout, in dit voorbeeld geborsteld en naturel gelakt


De treden worden standaard gelakt geleverd, voorzien van een goede parketlak maar zijn ook in een gewenste kleur verkrijgbaar: naar RAL of een staaltje.

De essen, noten en eiken treden zijn tevens geborsteld verkrijgbaar (voorheen ook wel gezandstraald):

voorbeeld van een geborstelde eikenhouten trede

De treden zijn verkrijgbaar in 2 verschillende breedtes: 80 en 90 cm.

Omschrijving:

De treden van de Skywalker zijn naast naturel of naar wens afgelakt ook onbehandeld verkrijgbaar.

Beuk naturel gelakt:

beuk naturel.jpg

VB van een beuken trede, donkerbruin gelakt (naar staal):

beuk donker.jpg

Beuk whitewash gelakt:

Beuk beige gelakt (naar staal):

beuk beige.jpg

Beuk  warm bruin gelakt (naar staal):

 

De afmetingen van de treden zijn 80 of 90 cm breed, 30 cm diep en 8,5 cm dik.

De draagkracht van een trede is 400 kg aan de muurzijde en 330 kg aan de open zijde.
 

Leuningwerk is bespreekbaar, voor op de trap niet gebruikelijk, wel aan de muur.


De voorwaarden:

De treden van de Skywalker worden bevestigd met draadeinden van 18 cm om de bijbehorende draagkracht te kunnen waarborgen. Daarom kan de Skywalker enkel gemonteerd worden in een dragende muur.

Indien u twijfelt of de muur waar u deze trap op wilt monteren dragend is, is het noodzakelijk dat hier een deskundige naar kijkt om teleurstellingen te voorkomen.*

* In sommige gevallen is het mogelijk om een Skywalker te plaatsen op een niet geheel dragende muur máár deze muur is dan van te voren verstevigd en voorbereid voor deze trap met een constructie van staal (minimaal 1 cm dik).  Let wel, dit is niet altijd een optie en indien dit wel zo is dient dit altijd door deskundigen uitgevoerd te worden om alle risico's uit te sluiten. 

Een voorbeeld van een geplaatste Skywalker zwevende trap, in wit, 90 cm breed, in een uitbouw (voormalige garage):


Extra:

De eindtrede van de Skywalker, dat is de bovenste trede van de trap, is tevens verkrijgbaar met extra bevestigingen voor zowel de vloer als aan de muur voor extra stevigheid. Deze eindtrede is niet in alle gevallen nodig of toepasbaar maar bij een dikke verdiepingsvloer is deze een grote uitkomst.

De overige treden hebben uiteraard enkel inkepingen aan de zijkant voor de muurbevestiging:

Tevens is er voor deze trap een bordes verkrijgbaar om een hoek van 90 graden te maken. Dit bordes heeft de afmetingen 80 x 80 cm of 90 x 90 cm. Uiteraard dient de muur waar deze in bevestigd wordt ook een draagmuur te zijn.

Tevens is er voor de Skywalker een set verdrijvende treden verkrijgbaar bestaande uit twee treden om een hoek van 45 graden te maken.

De Mogelijkheden:

De op- en de aantrede van de Skywalker is helemaal vrij te bepalen. Om een houvast te geven voor een goed beloopbare trap wordt aangeraden om in centimeters de optrede* x 2 te doen en dan de aantrede** daarbij op te tellen. Als de uitkomst tussen de 62 en de 64 is dan wordt het zeker een goed te belopen trap.
Samengevat: Optrede x 2 + aantrede = 62 tot 64.

* de optrede van een trap wordt gemeten vanaf de bovenkant van een trede naar de bovenkant van de volgende trede
**
de aantrede van de trap wordt gemeten door vanaf de voorkant van de traptrede horizontaal naar de volgende voorkant van de traptrede erboven te meten tot het punt waar de bovenliggende trede de trede die u meet overlapt

In de traptreden van de Skywalker zijn inkepingen aangebracht om de stalen muurbevestiging aan de traptreden te monteren.

Deze muurbevestigingen zijn standaard van mat wit gelakt staal (RAL 9010) en zullen met de 18 cm lange schroefdraadpennen in de dragende muur gemonteerd worden met behulp van chemische verankering.

De z.g.n. schotelveerringen maken het tijdens montage van de treden aan de muur mogelijk om te controleren of de schroefdraadbouten goed zijn bevestigd en de moeren goed zijn aangedraaid.

Standaard meegeleverd worden de dempers (in blauw aangegeven, in het echt zijn ze geel) welke tussen de treden en de stalen constructie ingebracht dienen te worden, om geluid en trillingen bij het belopen van de trap te dempen.

Tegenwoordig is het mogelijk de trededragers ook in een andere kleur te bestellen: Voor een meerprijs zijn ze in elke gewenste kleur te bestellen (staaltje nodig of RAL nummer).

Mocht u willen weten hoeveel treden uw situatie nodig zal hebben dan kunnen wij dat voor u berekenen, u kunt hiervoor een (simpele) tekening opvragen. Wat wij hiervoor nodig hebben:

1: De totale hoogte die de trap moet overbruggen (afstand vloer beneden tot bovenkant trapgat/ verdiepingsvloer).
2: De hoogte van de vloer beneden tot aan het plafond.
3: De lengte (uitloop) die de trap mag innemen (de afstand in lengte van de voorkant van de eerste/ onderste trede tot aan de rand van de verdiepingsvloer).
4: De maten van het trapgat, indien van toepassing.

Stuur deze maten naar ons via het contactformulier en dan gaan we er mee aan de slag.
 

Meer informatie over deze trap:
 

Een gemiddelde trap bestaat uit 12 of 13 treden. Vraagt u voor een gehele Skywalker geheel vrijblijvend een offerteprijs aan per email: info@joppestrappen.nl

Indien u vragen heeft of hulp wenst bij het samenstellen van de trap dan kunt u altijd contact opnemen.

Sorteer op
© 2009 - 2024 Joppe`s Trappen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel