Enkele tips en trucs voor de montage van onze bouwpakkettrappen. Regelmatig komen hier punten bij.
De tips gelden uiteraard niet standaard voor alle trappen en enkel voor onze bouwpakketten, maar omdat we in de loop van de jaren heel wat ervaringen hebben verzameld is besloten toch een opsomming te maken van de meest handige tips. Staat uw tip er niet tussen? Wij horen of lezen deze graag!

1:  Kun je een (buiten)spiltrap rechtstreeks op de klinkers in de tuin zetten?

Dit is mogelijk maar niet aan te bevelen. Voor elke trap is een stevige, stabiele, waterpas ondergrond een must. Klinkers zijn op moment van plaatsen vast wel stabiel maar zodra de trap geplaatst is, is het de vraag of deze stabiel blijven en niet gaan verzakken of verschuiven door het gewicht van de trap. In de loop der jaren hebben wij verschillende oplossingen bedacht voor een stabiele ondergrond voor een buitentrap en de meest praktische zijn 1 of meerdere grote hardstenen tegels (voorkeur 50 x 50 cm) onder de klinkers te plaatsen zodat de trap daar op gemonteerd kan worden. Deze tegels moeten uiteraard wel onder klinkerniveau geplaatst worden, zodat na plaatsing van de trap de klinkers weer gelegd kunnen worden om de spil van de trap heen, dus over de tegels, zodat deze niet in zicht blijven.

 

2: Kun je twee bouwpakkettrappen op elkaar stapelen?

Enkele trappen uit ons assortiment zijn boven op elkaar te stapelen, we hebben het hier dan over de spiltrappen.

Wat zijn de voorwaarden?
Ten eerste moet de ondergrond zeer stevig zijn. Dit moet natuurlijk altijd maar omdat er nu dubbel gewicht + evt. belopers van de trap op de voetplaat komt is dit zeer belangrijk.
Ten tweede moet de onderste trap eindigen met het bordes en of deze nu tegen de verdiepingsvloer aan wordt gemonteerd of tegen een blinde muur (zoals in het voorbeeld): dat maakt niet uit. De belangrijkste reden is dat een spiltrap hoger dan 4 meter een onderbreking moet bevatten middels een bordes: dit is wettelijk verplicht. Tevens moet de onderste trap helemaal worden 'af' gemaakt (betreft tredenopbouw) voordat de tweede trap daar bovenop geplaatst kan worden. Het is niet zo dat de onderste trap in een stuk doorgestapeld kan worden tot de gewenste hoogte: het blijven twee trappen die op elkaar gezet dienen te worden.

© 2009 - 2024 Joppe`s Trappen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel