Een trap op maat met stalen trapbomen en houten treden, zonder poespas en voor een eerlijke prijs? Dan is dit misschien wat voor u.

De KL20-2S-R2 is een maatwerk trap die net als onze andere trappen in Italië wordt gefabriceerd, het land van de bouwpakkettrappen. Deze muizenboomtrap wordt op maat gemaakt en in onderdelen geleverd op uw adres. De trap bestaat uit duurzaam materiaal en is in bezit van alle Europese keurmerken.

Een betere indruk kunnen we niet geven van deze trap: modern, eenvoudig, tijdloos: precies als op de afbeelding

Deze trap heeft een beperkt aantal opties maar omdat dit wel de meest gekozen opties zijn, is deze trap zeer interessant voor zowel particulier als aannemer.

Over de trap:

De KL20-2S-R2 is een open trap met trapsgewijze (zogenaamde muizenboomtrap) stalen trapbomen die in wit, zwart, lichtgrijs of brons-kleur (bijna antraciet) gepoedercoated kunnen worden.

De treden van de trap zijn van massief beukenhout en hebben een dikte van 40 mm. Ze zijn standaard geborsteld wat het oppervlak ruw maakt: een anti-slip effect.
Er is een keuze in kleur van de treden maar indien uw gewenste keuze er niet tussen zou zitten dan is 'raw' ook een optie: de treden komen dan onbehandeld en zijn klaar om in een eigen kleur gelakt te worden.

 

De trap kan zowel met als zonder leuning worden gefabriceerd: deze leuning bestaat uit balusters die op de treden van de trap moeten worden gemonteerd en de handregel die daarboven op komt is van hard-plastic in de kleur van de trapbomen of van hout, in dezelfde kleur als de treden, waarbij de houten variant hoger in prijs is dan die van kunststof maar, ook een trap zonder leuning is mogelijk.


De vorm van de trap kan standaard recht zijn maar ook een kwartslag boven- of beneden of een dubbele kwartslag is mogelijk. Ook een S-vorm behoort tot de opties al zien we deze niet zo heel vaak in Nederland en België.

En dan nu een van de grootste voordelen van deze trap: deze heeft slechts een levertijd van 4 tot 6 weken! Dit is aanzienlijk korter dan de gemiddelde stalen maatwerk-trap en zelfs korter dan vele standaard bouwpakkettrappen.
De plaatsing kunnen de monteurs met wie wij samenwerken voor u uitvoeren maar uiteraard is het ook mogelijk deze trap zelf te plaatsen.

Let wel dat zelf plaatsen echt met goed gereedschap en met veel kluservaring gedaan wordt: het is een strakke trap maar vereist zorgvuldigheid, geduld, en soms behoorlijke spierballen. Alles is exact op maat gemaakt en past maar op 1 manier in elkaar. Een heethoofd of iemand die de gebruiksaanwijzing niet wil gebruiken wordt echt afgeraden om hieraan te beginnen. Denk aan een palletkist vol losse onderdelen die uiteindelijk een trap moeten worden: krijgt u nu al de kriebels? Dan is het advies dit vooral niet zelf te willen doen.

Dan de prijs: wat is nou een redelijke indicatie. Omdat het maatwerk is, is het niet mogelijk hier een winkelmandje te vullen met onderdelen en daar een prijs uit te halen maar ik noem een standaard voorbeeld:

Stel u heeft een hoogte van 3000 mm, gemeten vanaf de vloer waar de trap op komt te staan tot aan de bovenkant van het trapgat/ verdiepingsvloer.

De trap mag een kwartslag naar rechts krijgen en de breedte van de treden zetten we op 900 mm

Dan krijg je zoiets als dit:

De prijs van deze trap, zonder een leuning, zou uitkomen op € 4.400,- incl. BTW en inclusief de bezorging. Inmeten inbegrepen, plaatsing niet, dit is enkel het materiaal.

Moet er nu een leuning bijkomen dan wordt de prijs € 6.600,- incl. BTW en bezorging, dan is de trap omleund met aan beide kanten een balusterleuning met kunststof handregel. Een leuning met houten handregels, in de kleur van de treden, kan ook, dan komt er € 350,- bij.

Nog een voorbeeld:

Hier gaat het om een rechte trap, hoogte 2600 mm, breedte 900 mm: 13 optreden met 12 daadwerkelijke traptreden (verdiepingsvloer is de laatste opstap). Prijs zonder leuning: € 3.800,- incl. BTW en bezorging.

Dezelfde trap met aan 1 kant een leuning met kunststof handregel: € 4.750,- incl. BTW en bezorging (NE, BE, FR, SP, AU, P, DUI, IT).

Let wel, een vrij korte levertijd is hier van toepassing, normaliter is de levertijd van een dergelijke trap ca. 12 tot 14 weken, hier 4 tot 6 weken.

De KL20-2S-R2 Muizenboomtrap kan dus een uitkomst bieden in uw situatie maar er zijn een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden:

- Het is een trap die níet strak tegen de muur geplaatst kan worden maar een centimer of 3, 4, 5 van de muur af moet komen. Dit heeft niks te maken met draagkracht of stabiliteit maar eenvoudig omdat de treden van de trap aangedraaid moeten worden vanaf de buitenkant van de trapbomen.

- De trap komt als bouwpakket in een palletkist: hij wordt ter plaatse opgebouwd en neergezet: hier is wel wat ruimte voor nodig: het opbouwen gebeurd in eerste instantie liggend waarna de trap tegen het einde pas rechtop wordt gezet en op zijn definitieve plek komt te staan. Hier moet wel ruimte voor zijn. De trap opbouwen strak tussen 4 muren: dat is een helse klus wat wordt afgeraden: dan is dit niet de trap voor u.

- Het model van de trap is vast: trapsgewijze stalen trapbomen met massief beuken treden: dat zijn de opties waar niet vanaf wordt geweken door deze fabrikant.

Is uw interesse gewekt en zou u een offerte willen ontvangen van deze trap: deze is eenvoudig aan te vragen via ons contactformulier of via de email.

Om een goede prijs te kunnen maken hebben we de volgende gegevens nodig:

1: De hoogte van de vloer tot aan de bovenkant van het trapgat:

2: De maten van het trapgat (indien van toepassing):

3: De diepte/ hoogte van het trapgat zelf:

4: De ruimte op de vloer: indien deze groter is dan de maten van het trapgat dan is dat belangrijk dat even te melden.

5: Evt. wensen betreft leuningwerk, balustrade voor langs het trapgat.

6: Niet onbelangrijk: de kleur van het staal en de kleur van de treden: dit maakt niet uit voor de prijs en kan altijd nog gewijzigd maar dit is vanaf de offerte al gewenst om op te geven.

Stuur de aanvraag naar Muizenboomtrap@joppestrappen.nl en u krijgt zo snel mogelijk een prijs terug.

In English, short version:

The open staircase with double side structure at the steps elegantly combines different materials to achieve a beautiful, solid and easy to assemble staircase.
Ideal for indoor use, it adapts to any type of environment thanks to its simple, clean lines.
Each element of the staircase and the colors themselves are designed to harmonize the unique style of the product.

Structure,
Consists of a double steel structure with modular elements placed laterally to the steps following their geometry in a "Z" pattern.

Steps,
Made of laminated beech 40 mm thick with beveled edges.

Railing,
With metal tube columns, the handrail and fittings are made of plastic material colored like the structure or beech wood colored like the steps.

Metal treatment,
All metal elements are painted with baked epoxy powders.

Wood treatment,
Surface treatment based on natural waxes and oils "NATURAL OIL" in 4 colors.
The best system for walking surfaces.

Step surfaces,
Unique in its kind, have a "BRUSH" anti-slip processing certified according to Ministerial Decree No. 236 dated 14/06/1989.

Interested in this staircase and do you want a pricerequest? Please email us at Muizenboomtrap@joppestrappen.nl

 

© 2009 - 2024 Joppe`s Trappen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel