Nice_3 ruimtebesparende spiltrap

Vorige Artikel 10 van 13 Volgende
€ 1.165,00 (inclusief btw)

De Nice_3 is een stalen spiltrap in een zeer kleine diameter: slechts 100 cm!

Deze spiltrap kan de oplossing zijn voor een kleine ruimte, klein trapgat of gewoon als extra trap (bijvoorbeeld als vluchttrap). De Nice_3 is enkel geschikt voor binnen maar is door de kleine diameter niet echt makkelijk beloopbaar. Een diameter van 100 cm betekent namelijk niet automatisch dat de treden 50 cm breed zijn: aan de binnenkant van de trap gaat er een stuk van de spil af met daarbij het smalste gedeelte van de treden welke niet beloopbaar is. Aan de buitenkant gaat er ook een stuk van af vanwege de leuning. Dit houdt in dat het beloopbare gedeelte ca. 25 tot 30 cm breed (smal) is. Indien er ruimte is voor een grotere trap, dan is dit sterk aan te bevelen, het verschil tussen een diameter van 100 of 110 cm is al aanmerkelijk en vanaf 120 cm begint het echt beter te lopen. Maar soms is dit gewoon geen optie en dan is deze trap de ideale oplossing!

De Nice_3 bestaat standaard uit 10 treden, voorzien van een antislip mat. De trap eindigt met een bordes tegen de verdiepingsvloer. Goed gemonteerd staat deze trap zowel met een voetplaat op de vloer als met een bordes tegen de verdiepingvloer vastgezet.

Het staalwerk van deze trap is lichtgrijs (RAL 9006), de ringen en alle andere asseccoires zijn donkerder grijs. Door de wat korrelige coating is het staalwerk van deze trap in elke gewenste kleur te schilderen.

De hoogte van de Nice_3 gaat standaard tot maximaal 276 cm welke is te verhogen met maximaal 3 extra treden tot maximaal 351 cm. 

De diameter van deze trap is slechts 100 cm en de draairichting kan zowel links- als rechtsom zijn, dit is zelfs ter plaatse nog te bepalen.

De trap is aan te passen aan uw hoogte door de optrede hiervoor te bepalen. Deze optrede zal tussen de 21 en de 25 cm zijn (en dat is een hoge optrede, tussen de 19 en 21 is gebruikelijk) en in de meegeleverde handleiding staat uitgelegd hoe deze in uw situatie te berekenen.

Het is belangrijk van te voren goed te bepalen welke hoogte deze trap moet gaan overbruggen, het is namelijk niet mogelijk extra treden na te bestellen.

De benodigde hoogte van de totale trap wordt gemeten vanaf de bovenkant van de vloer waar de trap op komt te staan naar de bovenkant van de verdiepingsvloer waar de trap eindigt.

De trap is in de volgende 4 uitvoeringen beschikbaar:

Standaard: Nice_3 1.1
10 treden + een universeel bordes welke de trap geschikt maakt voor een hoogte van minimaal 232 cm tot maximaal 276 cm bij gebruik van alle treden.

Met 1 extra trede: Nice_3 1.2
11 treden + een universeel bordes welke de trap geschikt maakt voor een hoogte van minimaal 253 cm tot maximaal 301 cm bij gebruik van alle treden.

Met 2 extra treden: Nice_3 1.3
12 treden + een universeel bordes welke de trap geschikt maakt voor een hoogte van minimaal 274 cm tot maximaal 326 cm bij gebruik van alle treden.

Met 3 extra treden: Nice_3 1.4
13 treden + een universeel bordes welke de trap geschikt maakt voor een hoogte van minimaal 295 cm tot maximaal 351 cm bij gebruik van alle treden.

Het trapgat voor de Nice_3 moet minimaal 5 cm groter zijn dan de diameter van de trap. Dit heeft te maken met de leuning: het is altijd fijn als daar nog een hand omheen past bij het belopen van de trap. De maten van het trapgat komen dus op minimaal 105 x 105 cm. Groter kan natuurlijk altijd, kleiner is echt geen optie.


Het bordes van de Nice_3 is geschikt voor een recht trapgat. Deze is dus, in tegenstelling tot de overige spiltrappen, NIET aan te passen voor een rond trapgat.
Natuurlijk kan deze trap ook tegen een vide geplaatst worden.

De trap maakt met gebruik van alle treden een draai van ongeveer 290 graden.

De leuning van de trap bestaat uit enkele rondlopende balusters waar bovenop een handregel van kunststof met aluminium kern komt.

Het hekwerk van het bordes wordt standaard meegeleverd en is hetzelfde uitgevoerd als de leuning van de trap.
Tevens is het mogelijk het hekwerk voor op de verdiepingsvloer te bestellen in dezelfde uitvoering als de leuning van de trap om het geheel mooi door te laten lopen. Een hekwerk heeft de lengte van 100 cm en meerdere hekken zijn aan elkaar te koppelen om het tot een geheel te maken.

Mocht u nog vragen hebben betreft deze trap of u wilt de trap liever per email bestellen dan is dat altijd mogelijk: info@joppestrappen.nl

Onderstaande foto's zijn van een geplaatste Nice_3 in Westbroek (nabij Utrecht). Deze trap is op afspraak te bezichtigen en te belopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 - 2021 Joppe`s Trappen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel